AOKI JUN
JA | EN
02_02[shk]1-03
02_1-20
06_res[shk]2-03

LOUIS VUITTON GINZA MATSUYA

TOKYO, JAPAN

COMMERCIAL

is the exterior finish design of the store, which occupies a space 28.1 meters in length, 18.8 meters in width and 7.4 meters in height at the corner of a department store. A wall of aluminum panels 10 millimeters thick with open joints forms a podium. Above that is a double-skin exterior wall 5.9 meters high. Laminated glass with a pattern of dots, each15 millimeters square, in the inner layer is used on the outside. Louis Vuitton’s checkered patter is on the interior side of the glass and on the wall on the inside, making three layers of patterns in all. There is 68 centimeters between the glass and the inside wall. Since the moiré pattern disappears when the building is seen from the sidewalk on the opposite side of the street, the checkered pattern on the wall is displaced one unit every 85 centimeters so as to create a checkered pattern with units 85 centimeters swuare. In parts of the store the pattern appears blurred from the outside.
-Shop (Exterior)

Photo: SHINKENCHIKUSHA