AOKI JUN
JA | EN
01_rpg_046
02_rpg_004*
03_rpg_008
04_rpg_007
05_rpg_114
06_rpg_006
07_rpg_115
08_rpg_047
 MORE

LOUIS VUITTON ROPPONGI HILLS

TOKYO, JAPAN

COMMERCIAL

is a store designed, on both the inside and the outside, as a collection of simple circulator units 10 centimeters in diameter. On the exterior wall, over 28,000 transparent glass tubes, 10 centimeters in diameter and 30 centimeters in length and sealed between two plates of glass, are suspended by two reflective stainless panels in which holes of the same diameter have been cut. These elements, which resembles a compound eye, cause diffuse reflections. They pick up nearby lights and colors and change subtly in appearance. The interior is divided into a “plaza” and a “salon”; a skin made from a combination of stainless rings, 10 centimeters in diameter, defines the boundary between them. The spatial from of the store has been deliberately made complex. The reception of a simple element generates both a sense of unity and diversity.
Shop(exterior・interior)
Collaborator:Eric Carlson, Aurelio Clementi

Photo: Daici Ano